HomeViše o projektuKako pretraživati

Kako pretraživati

Više je načina na koji možete čitati i pretraživati sadržaj na platformi. Najjednostavnije je pretraživati uz pomoć već oblikovanih ključne riječi: etnografska građa, škola, učitelj, etnografska spomenica, sakupljanje, zapis i dr.


Sadržaj na platformi je organiziran u nekoliko cjelina: Uvod gdje možete pročitati više o samom projektu, projektnom timu suradnica i o tome kako pretraživati sadržaj na platformi.
U dijelu Zbirke, pripremili smo za sada nekoliko skeniranih dokumenta. Tu se nalazi rukopis učitelja Stjepana Augusta o svakodnevici sela Blagodorovac i njegovom radu u školi; dostupni su skenirani spisi koje je sačuvao učitelj August i nekoliko dokumenata o načinu vođenja etnografskih spomenica.
Dio Izložbe je u izradi i dostupan je tek početni dio izložbe za koju se planira kontinuirana nadogradnja.
Slijedeći sadržaj koji smo pripremili je Interaktivna karta uz pomoć koje su dostupne informacije o zapisima učitelja pohranjenih u Državnom arhivu u Bjelovaru, Odsjeku za etnologiju HAZU te Hrvatskom školskom muzeju.
Slijedi dio platforme koji smo osmislile kao participativni za korisnike koji njima poznate informacije o zapisima učitelja, fotografije i druge oblike građe mogu podijeliti s nama. 

Napomena:
Građa na platformi prikupljena je od različitih institucija i izvora te napominjemo da su korisnici dužni poštivati vlasnička i autorska prava za sve objavljene zapise. Obavezno je navođenje autora i vlasnika kao i podataka o uvjetima korištenja i izvorima prikupljenih sadržaja. Prilikom korištenja građe korisnici su dužni poštivati autorska prava svakog pojedinog vlasnika građe te ga u skladu s time prema potrebi kontaktirati i pribaviti njegovu suglasnost kao nositelja prava i/ili se pridržavati uvjeta korištenja digitalnih objekata koji su podijeljeni pod Creative Commons licencijama.